Home » Dressuurringen

Dressuurringen

Standplaats.

De PSV Aalten  zorgt voor de overdekte stalling van de aanhangwagen.  

Telf nr 0543 461227 of 06 33 83 25 65 

Email:  wim.salemink@hetnet.nl

Huur

We vragen een vergoeding voor het gebruik van de ringen.

Dit bedrag is €45.00 euro per weekend of midweek.

Dit bedrag zal gebruikt worden voor de kosten van de verzekering en eventueel onderhoud

Afsprakenlijstje gebruik 2  assige, geremde aanhangwagen + 2 sets dressuur ringen 20 x 60 mtr met letterzuilen, afdekzeil en disselslot.

Aanleiding.

De Rabobank Achterhoek  heeft in 2014, 2 sets dressuurringen  plus  aanhangwagen  ter beschikking gesteld aan de Kring Achterhoek Oost.  De hekjes zijn bedoeld voor gebruik in de dressuursport onder het zadel. De PSV Aalten e.o. heeft de eerste stappen in het proces naar sponsoring gezet. Vandaar de betrokkenheid van deze vereniging. De dressuurhekjes mogen worden gebruikt door alle verenigingen van de Kring Achterhoek.

Eigendom.

De aanhangwagen en hekjes zijn en blijven eigendom van de Rabobank Achterhoek. Voor de aanhangwagen met toebehoren  is een  verzekering voor diefstal en brand afgesloten. Maar op het moment dat men de aanhangwagen aan een auto koppelt, valt de aanhangwagen onder de verzekering van de trekkende auto.

Reservering.

De hekjes kunnen bij Wim Salemink gereserveerd worden. Op tijd reserveren werkt makkelijk en voorkomt dubbele boekingen  die te laat worden opgemerkt. Daarom dienen de hekjes voor de wedstrijden, die op de wedstrijdkalender van de Kring  worden vermeld voor 1 april van het buitenseizoen te worden gereserveerd. Reserveren betekent dat de hele set wordt gereserveerd en ook geleverd. Ook in het geval men maar 1 set hekjes nodig heeft.

De mogelijkheid bestaat dat voor dezelfde datum hekjes worden gereserveerd voor verschillende evenementen. Daarbij geldt dan de volgende prioriteit:

-          dressuurwedstrijden op de wedstrijdkalender van de Kring Achterhoek vermeld hebben voorrang.

-           dressuurwedstrijden binnen het werkgebeid van Rabobank Noord Oost Achterhoek mogen deze ook lenen voor een vergoeding van 45 euro per dag.

-          op onderlinge wedstrijden die door verenigingen uit de Kring worden georganiseerd,   kunnen de hekjes wel worden ingezet, mits ze niet voor een officiële wedstrijd gereserveerd zijn

-          Daarbij hebben wedstrijden voor pony’s voorrang op wedstrijden voor paarden.

  Werkafspraken

-          de vereniging die de hekjes heeft gereserveerd  dient zelf voor het transport te zorgen en spreekt van te voren met de beheerder af, welke persoon van de vereniging  ze wanneer haalt. De hekjes en aanhanger wegen samen ca. 1000 kilo. De afmetingen van laadbak van de dubbel assige geremde aanhanger  bedragen  4.00 m x 1,80 meter.

-          De vereniging zorgt er ook weer voor dat de hekjes binnen 3 dagen na de gehouden wedstrijd schoon  naar de standplaats terug komen. (Op zondag gebruikt, uiterlijk woensdag terug)

-          Vervoer van de ene wedstrijd naar de andere wedstrijd (max. 1 weekend later) is alleen toegestaan met toestemming van de beheerder en moet vooraf overlegd zijn.

-          De gebruikende vereniging is dan wel verantwoordelijk voor het geheel, ook bij diefstal van de wagen. Daarbij dient wel een overdrachtsformulier door beide partijen ondertekend te worden, waarbij men tekent voor de compleetheid van de set en de staat waarin men het heeft ontvangen. Een extra overdrachtformulier kan bij het ophalen aan de beheerder gevraagd worden.

-          Het is niet de bedoeling dat de aanhanger voor allerlei andere transport doeleinden op het wedstrijdterrein wordt ingezet.

-          De aanhanger moet bij niet-gebruik worden afgesloten  met het meegeleverde disselslot.

-          De aanhanger mag alleen op bewaakte wedstrijdterreinen “overnachten”, anders niet.

-          Bij het terugbrengen van de aanhanger wordt alles gecontroleerd op schade. Eventuele schade dient spontaan door de gebruiker worden gemeld en zal op betreffende vereniging verhaald worden.

 

Laten we allemaal er op toe zien dat we voorzichtig omgaan met deze materialen zodat we er als kring nog lang met veel plezier gebruik van kunnen maken.

Vooral het schoon terugbrengen verdient aandacht. Zeker als de dressuurringen nat zijn geworden, moeten de elementen schoongemaakt worden. Doe dat als de ringen nog nat zijn. Als de ringen eenmaal zijn opgedroogd, kost het veel meer moeite om alles weer schoon te krijgen.