Home » Nieuws

Nieuws

Het bestuur van de Kring Achterhoek Oost heeft besloten het flexibel springen voor pony's met ingang van het komende indoor seizoen bij wijze van proef op selectiewedstrijden toe te staan. Wij zien een terugloop in het aantal starts bij met name de pony's en denken met dit besluit de springsport voor ponyruiters én organisaties aantrekkelijker te maken.

Bij het opgeven voor de selectiewedstrijden moeten de deelnemers nu wel aangeven dat ze meerijden voor de selectie.

Na het indoorseizoen willen wij dit besluit evalueren in onze voorjaarsledenvergadering. in dezelfde vergadering zal ook de mogelijkheid van flexibel springen voor paarden worden besproken.


De selectie outdoor  2020 is bekend.

Pony's Dressuur

21 mei Neede   20 Juni Barchem en 27 juni Eibergen

Pony's Springen

30 Mei Geesteren, 14 Juni Groenlo en 20 Juni Barchem

 

Paarden Dressuur

10, 16 en 17 mei Winterswijk, 13,14 juni Varsseveld en 28 juni Eibergen

Paarden Springen

9 Mei Ruurlo, 1 juni Geesteren en 7 Juni Laren.


Vanaf nu nieuw nummer voor reservering dressuurbanen:

Telefoonnummer 0543 461227 of 06 33 83 25 65 

Email:  wim.salemink@hetnet.nl

  Ben ik startgerechtigd op de Hippiade 2020- 2021?

Soms vraag je je af hoe het zit met de regels rond de kampioenschappen. De KNHS is tijdens kantooruren bereikbaar om vragen over de kampioenschappen te beantwoorden.

Je kunt ook veel zelf opzoeken. Via Mijn KNHS kun je zelf kijken of je in een bepaalde klasse mag starten, tijdens de Regio- en KNHS-kampioenschappen. Volg onderstaande stappen om dit in Mijn KNHS terug te zien.

 

  1. Heb ik een geldige startpas?

Ga in in Mijn KNHS naar Paarden & startpassen en zoek je combinatie onder Mijn startpassen. In de kolom Status kun je zien of je startpas op dit moment actief is.

Is je startpas op dit moment niet actief, dan kun je via “aanvraag startpas” je startpas aanvragen. Neem contact met onze servicedesk op, als dit niet lukt. Heb je een startpas pony’s, dan mag je alleen deelnemen aan rubrieken uitgeschreven voor pony’s. Als je een startpas paarden hebt (ook al start je met een pony), dan mag je alleen deelnemen aan rubrieken uitgeschreven voor paarden.

 

  1. Start ik in de goede klasse tijdens de Regiokampioenschappen?

In welke klasse je als nieuwe combinatie moet starten kun je terugvinden in de inschalingstabel. In ieder disciplinereglement is de inschalingstabel terug te vinden. Mocht je hier niet uitkomen helpen de medewerkers van de KNHS je graag.

Voor de Regio- en KNHS- kampioenschappen geldt dat je uit moet komen in de hoogste klasse waarin je het lopende seizoen gestart bent (voor de Hippiade is dit vanaf 1 april tot aan de Regiokampioenschappen). Let op, dit geldt ook voor HC starts en eventuele foutstarts.

Heb je in het lopende seizoen met pony de overstap van ponywedstrijden naar paardenwedstrijden gemaakt? Dan telt het hoogste niveau dat je bij de pony’s gestart bent ook mee.

Heb jij met je paard of pony een dispensatieverzoek gedaan en heb je de gevraagde dispensatie gekregen? Kijk dan goed in de dispensatie bevestiging of je ook tijdens de kampioenschappen uit mag komen in de klasse waarin je bent (terug)geplaatst.

Voor de kampioenschappen gelden nog enkele uitzonderingen naast de disciplinereglementen. Deze bepalingen vindt je terug in het kampioenschapsreglement. Start jij als ruiter bijvoorbeeld ook in de Subtop dressuur dan zijn er extra bepalingen voor het starten tijdens de kampioenschappen tot en met de klasse ZZ-Licht.

Ben je met meerdere paarden afgevaardigd, dan is het belangrijk dat je weet dat je niet zomaar in alle klasse mag starten. Zo mag je bijvoorbeeld in de discipline dressuur niet uitkomen in de klasse B en in de klasse Z1 of hoger, of in niet de klasse L1 en de klasse Z2 of hoger. Voor het springen geldt dat je als deelnemer in de discipline springen niet mag uitkomen in de klasse B en in de klasse Z of hoger, of in de klasse L en de klasse ZZ of hoger.

 

  1. Op de laatste wedstrijd voor de regiokampioenschappen mag je je punten vol rijden, hoe check ik dat?

De wedstrijd voor de Regiokampioenschappen mag je de punten vol rijden, je behoudt dan je startgerechtigdheid in deze klasse voor de Regiokampioenschappen. Heb je de punten al vol gereden voor de Regiokampioenschappen en start je daarna nogmaals, dan vervalt je startgerechtigdheid op de kampioenschappen. Je kan dan tot aan de regiokampioenschappen alleen nog HC starten in de klasse waarin je bent afgevaardigd (niet hoger, ook niet HC).

In Mijn KNHS bij Paarden & startpassen vind je achter je startpas de knop klasseringen. Hier kun je de klassering met jouw paard of pony terugvinden. In de dressuur en het springen mag flexibel gestart worden. Let hierbij op dat je naar de regel kijkt in de hoogste klasse waarin je in het lopende seizoen bent gestart, in deze klasse moeten de kampioenschappen gereden worden. Bij deze klassering staat een datum, dit is de datum van de laatste wedstrijd waarvan de winstpunten al verrekend zijn met het totaal. Let op, wedstrijden en de eventuele behaalde winstpunten na die datum moeten nog verwerkt worden en moet je dan wel meetellen voor je totaalklassering. Kijk voor de zekerheid je wedstrijdresultaten na om te zien of deze inderdaad correct zijn doorgegeven door de organisaties. Hoe doe je dat? Dit leggen we verder uit bij punt 4. Tip: Houd zelf ook je punten bij en bewaar je protocollen.

Voorbeeld: je moet nog 1 selectie wedstrijd rijden, jullie staan op een stand van L2+29. Je mag de selectie wedstrijd nog rijden, hierna mag je alleen nog uitkomen in de klasse L2 als dit HC is (Hors Concours). Sta je als combinatie op L2+30 en moet je nog 1 selectiewedstrijd rijden, dan mag je deze niet meer rijden. Start je deze wedstrijd wel verlies je je startgerechtigdheid op de Regiokampioenschappen, omdat je veel punten hebt behaald.

Let op! Zorg dat je voor een kringkampioenschap je punten nog niet vol gereden hebt. Hiervoor mag je maximaal een stand van +29 hebben in de dressuur, of +39 in het springen

 

  1. Hoe zie ik welke wedstrijden nog niet bij mijn totaal klassering staan?

Achter je klassering vind je de knop resultaten, hieronder vind je al je wedstrijdresultaten. Om de juiste informatie naar voren te krijgen is het belangrijk dat de datum boven de wedstrijdresultaten gezet wordt naar begin van het seizoen of vanaf wanneer jij start in de hoogste klasse waarin je wilt uitkomen tijdens de kampioenschappen. In de kolom Status kun je zien welke wedstrijden al verwerkt zijn, deze resultaten zijn verwerkt in je totaalklassering. Ook kun je zien welke resultaten nog verwerkt moet worden. De resultaten die nog niet verwerkt zijn moet je zelf meetellen voor je totaal klassering om te kijken hoeveel winstpunten je nog kunt behalen. Controleer bij deze resultaten of je niet in het lopende seizoen hoger bent gestart. (voor de Hippiade is dit vanaf 1 april tot aan de Regiokampioenschappen)

Je kunt hier ook controleren of alle uitslagen die de wedstrijdorganisaties hebben doorgegeven kloppen of dat er een start ontbreekt. Is dit wel het geval, neem dan contact op met de KNHS.

 

  1. Aantal ruiters per paard of pony

Deel jij je paard of je pony met een andere ruiter, overleg dan goed met elkaar wie de kampioenschappen gaat rijden.

Een paard mag namelijk maar door 1 deelnemer uitgebracht worden per discipline en een pony maar door 2 deelnemers per discipline.

 

  1. Met hoeveel paarden of pony’s mag ik deelnemen?

Voor de Regiokampioenschappen is deze bepaling verschillend per regio. In het vraagprogramma van het Regiokampioenschap wordt aangegeven met hoeveel paarden je per discipline mag deelnemen. Mocht je naar aanleiding daarvan nog vragen hebben, adviseren wij je om contact op te nemen met de wedstrijdsecretaris van je regio.

Tijdens de Hippiade mag je als deelnemer met twee paarden of pony’s deelnemen per discipline. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Mocht je met meerdere paarden of pony´s afgevaardigd zijn vanaf de Regiokampioenschappen naar de Hippiade, kan het zo zijn dat je een keuze moet maken in welke rubrieken je wilt meedoen.

 

  1. Wanneer ben je afgevaardigd naar de Hippiade?

Hiervoor wordt per seizoen een verdeelsleutel gemaakt die aangeeft hoeveel combinaties er per discipline en klasse door mogen naar de Hippiade. De verdeelsleutel wordt op www.hippiade.nl gepubliceerd en op de website van je regio.

Heb jij goed gereden op de Regiokampioenschappen en ben jij een van de deelnemers die is afgevaardigd naar de Hippiade? Dan is je resultaat op de kampioenschappen belangrijk. Voor de discipline dressuur moet je minimaal een gemiddeld percentage van 60% hebben behaald (bij beoordeling door meerdere juryleden per proef is dat het gemiddelde van deze juryleden). Bij het individuele springen kunnen alleen de combinaties die met maximaal 16 strafpunten het eerste parcours hebben afgelegd waarover de afvaardiging wordt bepaald, afgevaardigd worden naar het KNHS-kampioenschap in deze discipline.

 

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, kun je of wil je voor de zekerheid je startgerechtigdheid door de KNHS na laten kijken, neem dan gerust contact met ons op.

Je kunt dit doen via de e-mail: wedstrijden@knhs.nl, via de telefoon: 0577-408300 of via de WhatsApp: 06-22645441

Voor meer informatie over de Hippiade 2018 kun je terecht op www.hippiade.nl

Aan de gegevens in dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is slechts bedoeld als ondersteuning.


 

Nieuwe beheerder verhuur dressuurringen: 

Zoals bij vele bekend beschikt de kring over 2 ringen met dressuurhekjes inclusief een mooie kar voor eenvoudig vervoer naar de locaties. Vanaf het outdoor seizoen is er besloten om er een onkosten vergoeding voor te vragen.
Dit bedrag is €45.00 euro per weekend of midweek.
Dit zal gebruikt worden voor de kosten van de verzekering en eventueel onderhoud.
Hieronder de gegevens om de mooie ringen te reserveren.
De standplaats is PSV Aalten en via hen kunnen de ringen gereserveerd worden.

Telefoonnummer 0543 461227 of 06 33 83 25 65 

Email:  wim.salemink@hetnet.nl

De organiserende verenigingen uit de kring hebben het 1e recht op de banen maar vraag optijd aan.


 

 

Nogmaals de afspraken van flexibel springen

(kopie uit kopje selectieprocedure)
Sinds enige tijd mag er flexibel worden gesprongen op wedstrijden. Dat wil zeggen dat een ruiter met hetzelfde paard in twee naast elkaar liggende klasses in het springen mag uitkomen. Bijvoorbeeld B en L, L en M of M en Z. Op selectiewedstrijden van Kring Achterhoek mag  flexibel worden gesprongen maar dan word je niet meegenomen in het klassement. 

Als je al eens in een hogere klasse bent gestart (niet op de selectiewedstrijd en heb je nog geen winstpunten gehaald) dan kom je alleen nog in die hogere klasse in aanmerking om je te selecteren voor de kampioenschappen. Voorgaande geldt ook als je HC in een hogere klasse bent gestart!
LET OP: De ruiter of amazone is ZELF verantwoordelijk voor het starten in de correcte klasse op kampioenschappen. Start een combinatie toch in een te lage klasse, dan is deze strafbaar en wordt een boete opgelegd.


Inschrijven selectie:

Er is onduidelijkheid over de aanduiding “SEL” en daardoor wel/niet deelname aan de SELectie.

Bij inschrijving via mijnKNHS is het mogelijk om “SEL” aan te vinken. Bij de verwerking van de inschrijvingen via mijnKNHS in het Hartman concoursprogramma blijkt dat dit niet altijd goed verwerkt wordt.  Dat veroorzaakt onduidelijkheid!

 

Alle deelnemers van de kring Achterhoek Oost die starten op een selectie wedstrijden doen automatisch mee aan de selectie.

Ook al staat de aanduiding "SEL" wel/niet vermeld achter de naam op de startlijst.

Dit geldt voor dressuur en springen.

Dus als "SEL" niet achter je naam staat, a.u.b. niet nog weer eens extra met het wedstrijdsecretariaat daarover mailen.

 

De resultaten van de selectie komt z.s.m. op startlijsten te staan onder de plaatsnaam Achterhoek. Deelnemers die niet mee willen doen aan de Regio Kampioenschappen kunnen zich afmelden bij de contactpersoon van de kring.

 

Paarden dressuur en springen:

Mariska Hissink: mariskahissink@gmail.com

Linde Hendriks:  lindehendriks@tele2.nl

Pony’s dressuur en springen:

Conny Renskers ; ck.renskers@hetnet.nl

Astrid Grosman: astridgrosman@gmail.com

 


 


Flexibel springen en dressuur regels mbt selectie,

Binnenkort starten de eerste selectie wedstrijden van de Kring Achterhoek Oost. Alle combinaties van verenigingen aangesloten bij Kring Achterhoek, die voor de sluitingsdatum hebben ingeschreven op de selectiewedstrijd, doen automatisch mee aan de selectie.  Kijk goed bij de inschrijving welke rubriek/proef de selectie is! De organiserende vereniging bepaalt zelf welke dressuurproeven voor de selectie worden gereden.

 

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het starten in de juiste klasse, kijk dus goed na in het algemeen- discipline- en kampioenschap reglement en in het vraagprogramma wat er staat over startgerechtigdheid op kampioenschappen

 

Flexibel springen en dressuur rijden: Er mag flexibel worden gesprongen en dressuur gereden op wedstrijden.

Dat wil zeggen dat een ruiter met hetzelfde paard/pony in twee naast elkaar liggende klassen mag uitkomen.

Op selectiewedstrijden van de Kring Achterhoek mag  flexibel worden gesprongen/dressuur gereden,  maar dan word je niet meegenomen in het klassement voor de kampioenschappen!  

Dus deelnemers die flexibel starten op een selectiewedstrijd komen niet in aanmerking voor de selectie voor de kampioenschappen.

 

Voor de complete selectie procedure zie de site van de Kring Achterhoek Oost:  www.paardensportgelderland.nl)

 

 


 

 


.