Home » Nieuws

Nieuws

Extra dressuurlessen!

Ook dit jaar organiseren we als kring weer extra lessen. Dit keer hebben we Rosalinde Heck uit Doetichem bereid gevonden voor het geven van deze dressuurlessen. Rosalinde is afgestudeerd fysiotherapeut en dierfysiotherapeut. Ze weet al jarenlang op haar dressuurstal in Doetinchem haar studie en paardensport te combineren. Ze houdt zich dagelijks bezig het trainen van de paarden en het lesgeven aan ruiters op alle niveau’s. Rosalinde heeft de ORUN tot en met Z-niveau gedaan. De afgelopen jaren heeft ze diverse paarden succesvol gestart en tot en met Lichte Tour uitgebracht. Momenteel brengt ze jonge talentvolle paarden uit in onder andere de Subli Cup. Zelf traint ze sinds anderhalf jaar bij bondscoach Alex van Silfhout en in het verleden heeft ze gelest bij o.a. Nicole Werner en Tristan Tucker.

 

Het gaat om 3 lessen met 3 ruiters/ amazones per les. De kosten hiervoor bedragen €80,- per persoon en worden bij Rosalinde op stal gehouden aan de Molenweg 5B in Doetichem. De lessen vinden plaats op 3 zaterdagen: 21 maart, 28 maart en 4 april. De lessen beginnen om 10 uur en om 11 uur. Indien er voldoende animo is, dan kunnen we ook een groep plaatsen op de woensdagavond van 19.30 tot 20.30 (18 maart, 25 maart en 1 april). Opgeven kan via l.eppink8@upcmail.nl.


Het bestuur van de Kring Achterhoek Oost heeft besloten het flexibel springen voor pony's met ingang van het komende indoor seizoen bij wijze van proef op selectiewedstrijden toe te staan. Wij zien een terugloop in het aantal starts bij met name de pony's en denken met dit besluit de springsport voor ponyruiters én organisaties aantrekkelijker te maken.

Bij het opgeven voor de selectiewedstrijden moeten de deelnemers nu wel aangeven dat ze meerijden voor de selectie.

Na het indoorseizoen willen wij dit besluit evalueren in onze voorjaarsledenvergadering. in dezelfde vergadering zal ook de mogelijkheid van flexibel springen voor paarden worden besproken.